8 alimente care te ajută să ai un sistem limfatic mai bun

alimente-sistem-limfatic

 

8 alimente care te ajută să ai un sistem limfatic mai bun

Sistemul limfatic este extrem de important pentru că ne ajută să eliminăm toxinele din corp și să obținem astfel o sănătate de fier și o stare general bună. Este important să acordăm atenție dietei noastre și să introducem alimente care ne ajută să îmbunătățim funcțiile sistemului limfatic.  Nutriționistul Gianluca Mech ne amintește doar 8 dintre acestea și ne spune și ce tip de suplimente naturale putem lua pentru a avea rezultate optime.

„Sistemul limfatic ne ajută să întăririm sistemul imunitar, ne curăță sângele și detoxifiază natural organismul. O rețea uriașă de vase limfatice reciclează plasma sanguină eliminând lichidul din țesuturi, filtrându-l și transportându-l înapoi în fluxul sanguin. Putem ajuta sistemul limfatic să funcționeze la nivel optim prin sport și dietă sănătoasă”, declară nutriționistul Gianluca Mech.

Specialistul recomandă opt alimente pe care să nu uităm să le introducem în dieta noastră.

Apa

Apa este vitală! Amintiți-vă întotdeauna să vă hidratați organismul suficient. Apa ajută lichidul limfatic să curgă cu ușurință.

Merișoare

Merișoarele ajută la descompunerea excesului de grăsime pe care vasele limfatice îl vor elimina. Este important să consumăm fructe proaspete sau chiar suc natural de merișor, dar să evităm variantele procesate, îndulcite și pasteurizate”, recomandă nutriționistul Gianluca Mech.

Legume verzi

Clorofila, nutrientul verde care captează lumina soarelui, are proprietăți puternice de curățare. Efecte benefice asupra sângelui și, prin urmare, și asupra lichidului limfatic. Căutați să consumați cât mai des kale, spanac sau broccoli.

Nuci și semințe

Acizii grași esențiali, grăsimile sănătoase care se găsesc în chia, nuci, ulei de măsline, ulei de cocos, nucă de cocos și avocado, joacă un rol în combaterea inflamației. De asemenea, întăresc țesutul vascular, ajută la absorbția vitaminelor și mineralelor liposolubile și ajută la eliminarea toxinelor solubile în grăsimi”, menționează nutriționistul Gianluca Mech.

Usturoi

Usturoiul întărește sistemul imunitar și combate microbii. Îmbunătățește circulația și ajută la eliminarea toxinelor. Susține funcția sistemului limfatic și are proprietăți antibacteriane. Recomand utilizarea usturoiului proaspăt în detrimentul pulberii de usturoi care se găsește în supermarketuri.

Ghimbir

Ghimbirul are efecte benefice asupra digestiei si circulației, două sisteme care sunt legate direct de sistemul limfatic. Un condiment foarte gustos, ar fi minunat dacă am include ghimbirul în cât mai multe dintre preparatele pe care le consumăm. Din nou, rădăcina de ghimbir, nu prafurile din magazine cu gust de ghimbir”, ne atenționează nutriționistul Gianluca Mech.

Turmeric

Ajută la reducerea inflamației, subțiază sângele și îmbunătățește circulația. Toate acestea ajută la susținerea proceselor sistemului limfatic.

Citrice

Citricele ajută la hidratarea organismului, sunt bogate în antioxidanți și enzime puternice și contribuie la curățarea și protejarea sistemului limfatic”, adaugă nutriționistul Gianluca Mech.

Suplimente 100% naturale

„Sistemul limfatic poate fi susținut și cu ajutorul suplimentelor lichide pe bază de plante naturale, special concepute pentru detoxifierea și echilibrarea organismului. Atenție, însă, să nu alegeți orice supliment găsit în comerț sau online, ci acelea recomandate de nutriționiști, dovedite a fi eficiente, fără coloranți, zahăr, sau compuși chimici problematici.

Eu folosesc și recomand, de exemplu, Depurativo Antartico, spre exemplu, poate fi diluat într-un pahar cu apă și consumat în fiecare dimineață înainte de masă. Este un supliment alimentar fără alcool, zahăr, conservanți, gluten și lactoză, care ajută la purificarea și drenarea organismului. Are o acțiune eficientă de purificare datorită acidului alginic, care este extras din algele antarctice Durvillaea. Acestea favorizează absorbția și eliminarea substanțelor nocive ale radicalilor liberi.

Apoi, Diur-Mech, un produs diurectic care ajută la eliminarea retenției de apă din organism, dar și un aliat de nădejde în lupta contra celulitei. Diur-Mech este și un detoxifiant foarte bun, fiind recomandat persoanelor care suferă de pietre la rinichi sau de cistită. Nu conține alcool, zahăr și conservanți, iar beneficiile lui pentru sănătate sunt demonstrate științific”, explică nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.com.ro).