Ce îl învaţă pe fiul ei despre pandemie Iuliana Tudor

IulianaTudor_foto Marius Baragan-465cm

Ce îl învaţă pe fiul ei despre pandemie Iuliana Tudor

 

Iuliana Tudor e nevoită să facă faţă curiozităţilor pe care băiatul ei, acum elev în clasa a treia, le are despre pandemia de covid-19 şi noua realitate pe care o trăim cu toţii. Vedeta a povestit ce şi cum îl învaţă pe fiul ei despre acest subiect.

„Am văzut foarte mulţi părinţi care, în perioada aceasta, au transmis copiilor fricile lor. Am avut grijă să îi spun copilului meu exact ceea ce trebuie să ştie, dar într-o formă normală. E o situaţie nouă în care trăim, trebuie să avem grijă cu toţii, să respectăm nişte reguli. Dacă se întâmplă ceva, gestionăm situaţia, aşa cum o face toată lumea. Cred însă că pentru copiii noştri e foarte important să avem mesaje care să-i ajute să înţeleagă că din această experienţă avem cu toţii de învăţat câte ceva. De exemplu, o lecţie importantă pe care le-o putem oferi în acest timp – şi care este un lucru pozitiv pentru un copil – este grija faţă de cel de lângă tine, faţă de membrii familiei şi faţă de propria persoană. Un alt mesaj pe care e bine să-l oferim copiilor noştri este că în viaţă nu este totul şi mereu senin. Tocmai pentru ca să ia în piept situaţiile cu care se întâlnesc, problemele pe care le întâmpină, să lupte cu ele, să caute soluţii la acele probleme”, a spus prezentatoarea emisiunii o „Vedeta populară” la TVR 1.

Fără a induce panică, Iuliana mărturiseşte că pune accent pe regulile de igienă, lăsându-i fiului ei bucuria de a fi copil: „Pe Tudor l-am învăţat să fie atent, i-am explicat că acest virus este contagios şi trebuie să avem grijă să nu-l transmitem mai departe. Ne-am asumat regulile ca pe o rutină zilnică. L-am îndemnat să nu se teamă de ceilalţi copii, să se poarte firesc, să se joace în continuare, dar să fie atent. Ne purtăm firesc în continuare, dar respectăm un minim de distanţă şi câteva reguli extrem de importante de igienă”.

Tot în pandemie s-a filmat şi sezonul 5 al emisiunii „Vedeta populară”, de la TVR 1, ce va debuta pe 11 octombrie de la ora 21.00.