Scurt și la obiect cu designerul Dorin Negrău

Untitled collage - 2020-09-26T202642.538

Scurt și la obiect cu designerul Dorin Negrău

Pe Dorin Negrău l-am cunoscut în urmă cu mulți ani și -mi place mai întâi ca OM și apoi ca designer. Creațiile sale inspirate din portul popular m-au cucerit definitiv, iar astăzi am povestit un pic despre perioada nebună creată de pandemie, dar și despre proiectele sale de suflet.

Dorin, cum s-a schimbat piața modei în pandemie? Cum ți s-a schimbat ție viața?

Cu siguranță industria fashion este una dintre cele mai afectate în această perioadă de pandemie, dar sunt sigur că se va replia rapid prin colecții unisex, androgine și extrem de vandabile, dar bineînțeles cu atingere fashion. Eu am profitat de acest timp și să îmi dezvolt abilitățile în artele meșteșugului tradițional și să dezvolt noi tehnici pe care să le integrez în colecțiile viitoare. Chiar am reușit să montez primul război de țesut în casa bunicii pe care am reușit să o amenajez într- un ,,Centru de conectare o viață simplă ,, pentru copiii și adulții care doresc să se deconecteze de la o viață 4G pentru o perioadă.

Crezi că ne-am apropiat mai mult de natura, de traditii?

Cu  siguranță românii  și  nu numai  vor  redescoperi  viața  la  sat  și plăcerea  de  a  crește  un  pui sau o  rață 🙂  Da,  cred  că satele  se  vor  repopula și  eu  voi aștepta clienții  în cel  mai   nou ,,Centru  tradițional  de  reconectare  la  o viață  simplă,,!

Dacă ar fi să iei de la început anul 2020 ce schimbari ai face în viața ta?

Sincer,  nu  as  schimba  decât aceasta  invazie  mai  mult  sau  mai puțin preconizată  sau controlată  a  unui  virus  care  a  schimbat cursul  omenirii  pentru  o  vreme, DAR  care ne-a  ajutat pe  toți  să  ne apropiem de familie.

Ce pregătești în perioada aceasta?
La invitația Federației Designerilor din America Latina patronată de Albania Rosario și Agatha Ruiz de la Prada am participay la New York, la un eveniment fashion prin care designerii susțin lupta împotriva virusului COVID-19.