Raluca Zamfir. 5 lecții învățate în perioada de izolare

unnamed

Raluca Zamfir. 5 lecții învățate în perioada de izolare

Raluca Zamfir este mamă și soție cu jumătate de normă și consultant în comunicare la RAN Events PR Agency cu normă întreagă. Astăzi, ne spune care sunt cele mai importante lecții învățate în perioada de izolare.

  1. Eroul american doar în filme salvează Planeta în 45 de minute. În lumea reală, am avut parte de lideri politici nepregătiți pentru această criză.
  2. Cât de fragili suntem. Această pandemie ne-a arătat că într-o epocă în care lucrăm alături de roboți… nu suntem pregătiți să facem față unor crize majore. Poate acum liderii politici vor înțelege să aloce fonduri pentru sănătate și educație, iar noi să fim vocali și să penalizăm derapajele acestora.
  3. Să verific din mai multe surse informațiile care circulau în social media despre pandemie și să postez doar acele mesaje de real folos.
  4. Lipsa de solidaritate. Lideri de opinie și  influențatori foarte vocali în social media au ratat un bun moment să fie și exemple pentru cei care îi urmaresc. Inactivi în offline și buni la teorie. Au uitat că avem drepturi…dar și obligații și că împreună, în comunitate, avem șanse să ne fie mai multora bine.
  5.  Să văd doar jumătatea plină a paharului. Eu sunt optimistă și văd doar oportunitățile. Cu energie și zâmbetul pe buze.