Cum vom călători după criza provocată de Coronavirus și ce destinații ar trebui alese? Ne spune Răzvan Pascu!

Untitled collage - 2020-05-08T131343.574

Cum vom călători după criza provocată de Coronavirus și ce destinații ar trebui alese? Ne spune Răzvan Pascu!

Răzvan Pascu, binecunoscutul consultant în marketing și turism, ne dă câteva sfaturi pentru a  putea călători în siguranță pe viitor.

Evitați o perioadă locurile aglomerate. Pornind de la ideea distanțării sociale, care, de altfel, mi se pare foarte binevenita inclusiv pe termen lung, consider că ar trebui ocolite zonele în care se aduna mulți oameni și nu putem sta chiar cât de cât departe unii de ceilalți. Aici mă refer la orice loc de acest gen, de la restaurantele unde se servește micul dejun în regim de bufet suedez și se aduna sute de oameni la hoteluri all-inclusive, cluburi, autobuze sau cozi la obiectivele turistice. De exemplu, înainte să rezervați un hotel dați un telefon să îi întrebați dacă nu ar putea servi micul dejun în cameră sau măcar a-la-carte, la masă în restaurant.

Încheiați-vă o asigurare de călătorie care să acopere și riscurile asociate virusului COVID-19. Practica standard, la nivel de industrie și valabilă nu doar în România, ci pe plan international, exceptează, de fel, pandemiile din contractele de asigurare, însă au apărut și excepții de la aceasta regulă. Eu nu plec niciodată din țară fără asigurare de călătorie și mă bucur ori de cate ori mă întorc fără să o folosesc.

Informați-vă doar din surse sigure. De când cu pandemia, fenomenul de “fake news” a luat o amploare pe care nu o mai experimentasem până acum. Fiți responsabili, prudenți, calmi, aveți mai multa răbdare și căutați să nu plecați urechea la tot ce auziți. Înainte de a pleca într-o călătorie, indiferent de destinație sau motiv, căutați informații oficiale cu privire la starea locului respectiv. În ce stadiu al răspândirii virusului sunt? Ce metode de prevenție au încă în vigoare? Ce se poate face și ce nu se poate face? Ce recomandări au pentru cetățeni și turiști?  Citește mai mult aici!