Cum ne spălăm corect fața și care sunt greșelile care ne distrug tenul

ten

 

Să te speli pe față este un gest natural, care vine din instinct și probabil că nu te-ai întrebat niciodată dacă o faci corect sau nu. Se fac destul de multe greșeli în ceea ce privește simpla spălare a feței, greșeli care în timp îți pot afecta pielea. Iată câteva reguli care te vor ajuta să ai grijă de ten.

  1. Temperatura apei îți poate afecta tenul. Apa prea caldă îți va usca pielea, în timp ce apa prea rece nu va deschide porii. Trebuie să potrivești puțin apa, astfel încât temperatura ei să nu fie nici prea ridicată, nici prea scăzută.
  2. Specialiștii spun că persoanele care au pielea uscată trebuie să se spele pe față o singură dată pe zi, în timp ce aceia care au tenul gras, trebuie să își spele fața de maximum două ori pe zi.
  3. Produsele sau dispozitivele exfoliante elimină celulele moarte și îi vor da pielii aspectul strălucitor pe care ți-l dorești, dar o exfolierea zilnică nu este de dorit, indiferent de tipul de piele pe care îl ai. Exfolierea trebuie să aibă loc o singură dată pe săptămână.
  4. Este destul de dificil să folosești un prosop curat de fiecare dată când te speli pe față, dar încearcă să îl schimbi măcar la două zile. Bacteriilor le place umiditatea, deci încearcă să le ții cât mai departe de tenul tău cu prosoape curate și proaspăt spălate.
  5. Atunci când aplici pe ten diverse produse, ai grijă să o faci cu mișcări concentrice care se termină către exteriorul feței, astfel încât mizeria să fie eliminată de pe ten. Totul trebuie să decurgă ca un mic masaj.
  6. Cel mai bun moment pentru a aplica crema și seruri pe piele este imediat după ce ai spălat fața, nu trebuie să mai aștepți. Sursa aici!