7 Tipsuri pentru colorarea părului acasă, de la specialiștii în hair style

woman-with-beautiful-hair_144962-1348

 

Criza provocată de coronavirus ne-a făcut să ne schimbăm obiceiurile, să învățăm să ne adaptăm vremurilor și să încercăm lucruri noi, acasă. Astfel, am învățat să îmi reorganizez mai bine dressingul, să testes tot felul de rețete de deserturi și nu numai, să fac sport în casă, să îmi transform balconul din loc de depozitat într-un spațiul de joacă pentru copilul meu și de relaxare pentru familia noastră și, de ce nu, chiar să îmi vopsesc singură părul.

Colorarea părului acasă este o soluție confortabilă, prin care economisești bani și timp. Pentru a obține un rezultat la ca coafor, iată câteva tipsuri de la specialiști în hair style!

Pasul 1: Hidratarea părului înainte de vopsire

Colorantul se comportă cel mai bine pe un păr hidratat și sănătos, așa că nu exclude tratamentele de hidratare din rutina ta de îngrijire, în special înainte de vopsirea părului.

Pasul 2: Testează vopseaua pe o șuviță

Ca să te asiguri că ai ales nuanța corectă, încearcă colorantul mai întâi pe o șuviță de păr din dreptul urechii, unde se poate pierde ușor. După 15 minunte cu colorantul aplicat, verifică culoarea la lumina naturală.

Pasul 3: Regula celor două cutii

Dacă lungimea părului tău trece de umeri și, pe deasupra, are și tendința de a se usca, asigură-te ca ai două cutii de colorant în casă. Dacă rămâne una în plus, te va aștepta cuminte pe raft pentru data viitoare.

Pasul 4: Vaselină, ulei de măsline sau pastă de dinți

Sunt trei produse pe care le ai acasă cu siguranță și pe care ar trebui să le ții aproape, mai ales dacă vrei să folosești un colorant de păr închis la culoare. Aplică o cantitate generoasă de vaselină de-a lungul tâmplelor, a liniei părului, a urechilor și la ceafă, pentru a preveni pătarea. Cu atenție, însă, fără să atingi părul, altfel procesul de colorare nu va funcționa în zonele respective. În cazul în care apar pete, amestecă o lingură de ulei de măsline cu pastă de dinți și curăță cu o dischetă demachiantă.

Pasul 5: Secționează, secționează și iar secționează

Împărțirea corectă a părului este cheia prevenirii unui rezultat inconsecvent din punct de vedere al culorii și al acoperirii. Cea mai bună modalitate de secționare este prin despărțirea pe verticală din vârful frunții până la ceafă, apoi pe orizontală dinspre o ureche spre alta. Astfel vei obține patru secțiuni egale. Începe procesul de colorare de la ceafă și lucrează înspre față. Așa culoarea din spate are timp să se instaleze, mai ales că acolo părul tinde să fie mai închis la culoare. Folosește agrafe pentru a separa părul.

Pasul 6: Cronometru

Să te bazezi că verifici ora la timp este un mod care poate duce la rezultate nedorite. Ia-ți o măsură de siguranță astfel încât orice îți va distrage atenția, nu vei rata momentul exact când trebuie să speli părul.

Pasul 7: Ulei pentru protecția părului

Unul dintre factorii care afectează culoarea părului este apa cu un conținut ridicat de clor. Protejează-ți părul înainte. Tipsurile au fost oferite de specialiștii Gliss Color.