Sovata, locul miraculos din Romania. Ce afectiuni se pot trata aici

MoodImages-23-Edit

La Sovata, factorii terapeutici naturali care aduc vindecarea sunt apa sărată hiperconcentrată și nămolul sapropelic peloidogen, ambele extrase exclusiv din Lacul Ursu

Afecțiunile reumatologice se tratează la Sovata

Apa sărată și nămolul sapropelic peloidogen extrase din Lacul Ursu au efect benefic intens asupra aparatului locomotor, atât în cazul afecțiunilor reumatologice deja constituite, cât și pentru prevenirea acestora. Cu un conținut bogat de sare și mentinuță la o temperatură constantă, această apă tratează și oferă o senzație unică de relaxare.

Cum acționează apa sărată?

Mecanismul de acțiune al apei sărate și al nămolului este complex. Principalele efecte ale acestora sunt scăderea durerii și a inflamației, scăderea tensiunilor musculare și articulare, creșterea mobilității și a plasticității țesuturilor, readaptarea la efort, creșterea capacității cardio-respiratorii, relaxarea sistemului nervos.

Ce boli vindecă apa și nămolul?

Afecțiunile care pot beneficia de tratament sunt: artrozele cu diverse localizări (coloana vertebrală – spondiloze cervicale, discopatii lombare; coxartroze, gonartroze, omartroze,), hernii de disc cervicale și lombare, stările postoperatorii și posttraumatice (hernii de disc, artroplastii de șold și genunchi, stări postfracturi, luxații, entorse, traumatisme sportive), afecțiuni ale țesuturilor moi (tendinite, bursite, întinderi sau leziuni musculare), osteoporoză, fibromialgie, deformări ale coloanei vertebrale (scolioză, lordoze, cifoze), deformări și traumatisme toracice.

Specialiștii balneologi de la Ensana Sovata recomandă doua săptămâni pentru tratament sub forma ”Curei de recuperare Ensana Sovata” ce include: împachetări parțiale sau generale cu nămol, băi în apă sărată, kinetoterapie și hidrokinetoterapie, masaj medical, electroterapie, hidroterapie, respectiv oxigenoterapie și inhalații cu apă sărată în cazul cointeresării cutiei toracice (deformări toracice și/sau ale coloanei vertebrale).

Efectele terapiilor sunt de lungă durată. Mai exact, timp Timp de  un an, durerile musculo-articulare anterioare vor sta deoparte. Tot așa, mobilitatea articulara, cât și capacitatea de efort vor fi crescute.