Estetică Dentară- totul despre fațetele dentare

beautiful-woman-smiling-urban-park_3179-10

O imagine de sine optimă implică și o grijă permanentă pentru estetica dentară, căci zâmbetul este cartea noastră de vizită în relația cu ceilalți.

Grație dezvoltării tehnologiilor în domeniu, acum este foarte ușor să obții un zâmbet de Hollywood, prin intermediul fațetelor dentare.

 

Ce sunt fațetele dentare?

Fatetele dentare sunt „piese” foarte fine din ceramică sau plastic, care sunt lipite pe suprafața dinților, pentru a le corecta imperfecțiunile: modificari severe de culoare, ciobituri,  mici găuri sau defecte, anomalii, dinți înghesuiți, spații prea mari între dinți, etc.

Spre deosebire de coroane, fațetele nu implică o șlefuire adâncă a dintelui, deci ele sunt atraumatice și sigure. Fațetele  se realizează prin luarea unei amprente de către medic și cimentarea lor ulterioară pe dinte.

 

Care sunt avantajele fațetelor dentare?

Fațetele nu se pătează, sunt rezistente și pot dura până la 15 ani. Culorile pot fi alese astfel încît dinții închiși la culoare să se deschidă suficient de mult pentru un zâmbet perfect.

Din punct de vedere estetic, acestea asigură dinților un aspect impecabil, căci textura și transluciditatea sunt asemănătoare cu ale dinților naturali.

Intervenția este minim-invazivă și se realizează în cadrul unei singure vizite la medicul stomatolog.

Care sunt dezavantajele fațetelor dentare?

Se cunosc doar 2 dezavantaje ale utilizării fațetelor dentare.

În primul rând, este posibil ca dantura să rămână cu o sensibilitate minoră după pregătirea ei pentru fațete.

În al doilea rând, persoanele care suferă de bruxism, de încleștarea dinților, este posibil să aibă dificultăți în păstrarea intactă a fațetelor, care se pot ciobi sau crăpa în urma măcinării dinților de către acești pacienți.

Cine își poate pune fațete dentare?

De obicei, persoanele cu imperfecțiuni vizibile ale danturii apelează la acest truc estetic. Fațetele sunt o soluție rapidă, avantajoasă și confortabilă la probleme dentare precum: dantură îngălbenită, dinți fisurați,  dinți cu strungăreață, dinți strâmbi sau prea scurți.

Majoritatea vedetelor din România apelează la medici stomatologi renumiți, pentru a li se asigura un zâmbet de nota 10.

Unul dintre cei mai renumiți medici stomatologi cu experiență în domeniu este Dr Rafael Zeed, recunoscut in capitala ca fiind autorul zambetelor perfecte ale multor vedete autohtone.

Gabriel Toncean, Președintele Federației Române de Culturism și Fitness, apelează la Dr Rafael Zeed pentru consultații periodice și proceduri de rutină. Acesta este de părere că: ”Dr.Rafael Zeed este creatorul zâmbetului care schimbă atât fizionomia, cât și starea de spirit. Este foarte important să îți alegi cu grijă stomatologul.”