Iuliana Tudor susţine Campania “Donează Sânge Constant”

Untitled collage - 2019-04-16T151425.271

În prima lună de la lansare, Campania “Donează Sânge Constant”, iniţiată de Crucea Roşie Română, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau“, McCann Worldgroup România, McCann PR şi UM România, a convins jurnaliştii mai multor televiziuni importante, posturi de radio şi publicaţii online să îşi doneze simbolic microfoanele, pentru a atrage atenţia că nevoia de sânge în ţara noastră este constantă, nu doar atunci când se întâmplă o tragedie naţională.

“Suntem recunoscători pentru toată această solidarizare fără precedent în presa din România, într-un context de normalitate, fără ca la mijloc să fie o tragedie, subiect de breaking news. În continuare ne propunem să desfăşurăm această campanie pe termen lung şi să schimbăm comportamentul şi mentalitatea românilor, în ceea ce priveşte donarea de sânge. Sperăm ca mesajul să fie înţeles de cât mai mulţi jurnalişti şi îi aşteptăm şi pe ceilalţi să ni se alăture.”-  Iuliana Tudor, Ambasador Crucea Roşie Română.

Lansată oficial pe 28 februarie 2019, campania a reunit ulterior nume importante din mass-media română. Jurnaliştii au înţeles că simplul lor gest, de a purta pe microfon mesajul „Donează Sânge Azi” şi denumirile grupelor de sânge, poate determina oamenii care îi urmăresc să devină donatori constanţi şi să salveze vieţi.