De ce sa alegi o terapie balenara?

_MG_0467

La Sovata, am fost pana acum de cateva ori bune. Si de fiecare data a fost mai bine. Pentru ca Sovata e un loc plin de energie binefacatoare, magica, pura. Pentru ca, de fapt, lucrurile simple sunt cele care conteaza cu adevarat.

La Sovata, totul incepe de la namol si de la sare. Si tot la fel, vindecarea. Pentru ca e nevoie de o terapie. De un tratament. De un pas inainte.

Tratamentele balneare de la Sovata au beneficii generale si beneficii specifice. Majoritatea acestora se mentin pe o durata lunga de cca 6 luni- un an. Mai exact, terapiile au efect de calire a organismului, de crestere a imunitatii, de relaxare a sistemului nervos si efect antistres. Apoi, ele vin sa iti regenereze celulele si sa sa te reenergizeze.

„Beneficiile specifice depind de bioclimatul statiunii si de tipul de factor de cura natural utilizat in terapie”, spune medicul balenolog de la Danubius Spa Resort, Suzana Pretorian. Astfel, de exemplu, statiunea Sovata are un bioclimat sedativ, de crutare, ce implica un efort de aclimatizare minim si are ca rezultat virarea sistemului nervos vegetativ de la componenta simpatica (agitatie, alerta) spre cea parasimpatica (relaxare, odihna). Sovata este indicata persoanelor stresate, cu oboseala cronica, pentru refacerea rezervelor de energie.

Si atuurile apei si namolului de Sovata nu se opresc aici. Apa sarata din Lacul Ursu vindeca si te ajuta sa te refaci. „Beneficiile hidroterapiei depind de temperatura, gradul de imersie, tipul apei”, puncteaza medicul de la Danubius. Prin imbaiere in apa sarata a Lacului Ursu, iata cu ce avantaje te poti alege.

  • in apa, greutatea corpului este mai mica (fiind sarata este si mai mica decat in apa simpla) si astfel miscarile sunt mult usurate, un efect excelent pentru cei care au dificultati de mobilizare a anumitor segmente, de diferite cauze (supragreutate corporala, dureri reumatismale, stari posttraumatice sau postoperatorii) – in acest fel recuperarea mobilitatii se face mult mai rapid si mai eficient, iar coloana vertebrala beneficiaza de efect de elongatie natural;
  • temperaturile diferite pe verticala ale apei din Lacul Ursu (25 grC la suprafata, 30 grade la jumatatea superioara a corpului, si pana la 40 grade in jumatatea inferioara a corpului imersat adica la 1,5-2 metri adancime) au efect de gimnastica vasculara, cu activarea circulatiei si in paralel efect protectiv la nivelul capului prin stratul de apa mai rece de la suprafata – nivelul gatului, cu atenuarea senzatiei de picioare grele data de edemele gambiere prin statul prelungit pe scaun si in masina;
  • continutul ridicat de sare (pana la 200 gr/litru) si temperatura crescuta a apei au efect intens antiinflamator la nivelul articulatiilor si muschilor, cu scaderea rapida si de durata a durerilor articulare si a contracturilor musculare, respectiv ameliorarea pana la vindecare a dermatitei atopice, eczemelor cronice si ameliorarea psoriazisului cutanat;
  • efect de reglare endocrino-metabolica prin continutul de sare, minerale si substante organice (vitamine, biostimuline, hormoni estrogen si progesteron human-like cu efect de stimulare a fertilitatii feminine).

Terapia cu namol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu are efect intens antiinflamator, biotrofic (retragerea edemelor, activarea circulatiei si regenerare celulara), emolient, hidratant, bacteriostatic si cicatrizant la nivelul pielii, respectiv de activare a tiroidei si glandelor suprarenale (in hipotiroidii si epuizare prin stres cronic a suprarenalelor) si a axei reproductive feminine (ovare, hipofiza, hipotalamus) cu efect de durata antiinflamator (boala inflamatorie pelvina – anexite repetate) si de stimulare a fertilitatii feminine.

Afla mai multe despre terapiile si pachetele Danubius Health Spa Resort pe www.danubiushotels.ro.