Zmeura, un fruct miraculos. Ce beneficii are

fruits-raspberry

De mic copil, mi-a placut zmeura. Mergeam in gradina bunicilor si parca nu ma mai saturam de acest fruct minunat. Mai tarziu am aflat nu doar ca zmeura are un gust si un aspect minunat, dar si beneficii pentru sanatate, demne de luat in seama.

Zmeura este o sursa puternica de vitamine, minerale si antioxidanti. Ea ajuta in procesul de slabire, reduce riscul de cancer, ajuta impotrivarea imbatranirii tenului, creste fertilitatea si multe altele.

Este saraca in calorii si bogata in fibre. Tocmai de aceea, nutritionistii o recomanda zilnic in alimentatia noastra. Este gustoasa si satioasa, ajuta in procesul de digestie si scade nivelul colesterolului.

Zmeura reduce riscul de cancer, datorita antioxidantilor. Nivelul crescut de antioxidanti protejeaza celulele impotriva deteriorarii cauzate de radicalii liberi.

Studiile arata ca zmeura creste sansele de a concepe un copil, consumata frecvent. Are vitamina C si magneziu, doua elemente esentiale pentru fertilitate.

Mai mult, acest fruct miraculos incetineste imbatranirea tenului, datorita antioxidantilor. Antocianinele, colorantii care dau culoarea zmeurei, pot, de asemenea, sa confere stralucire pielii. Tot ei stimuleaza producerea colagenului, mentinand tenul impecabil, impiedicand astfel aparitia ridurilor de expresie.