Cele mai cautate carti in 2023 au fost despre sanatatea fizica si mintala

Cele mai imprumutate titluri din 2023 (2)

Cele mai cautate carti in 2023 au fost despre sanatatea fizica si mintala

Bookster, platforma care aduce cărțile mai aproape de oamenii din companii, prezintă topul consumului de lectură din anul 2023.

„Când corpul spune nu”, de Gabor Maté – cea mai împrumutată carte prin Bookster, pentru al doilea an consecutiv. Topul este completat de „Atomic Habits”, „Acolo unde cântă racii”, „Pacienta tăcută”, Privighetoarea” și „Tată bogat, tată sărac”.

 

În topul autorilor români, prima poziție este ocupată de Raluca Anton și cartea „Terapie 1 la 1 cu sinele tău”, urmată de Andreea Săvulescu, Gáspár György, Ioana Pârvulescu, Mircea Sântimbreanu sau Dr. Mihaela Bilic.

 

Titlurile de romance și mister sunt în topul alegerilor fanilor beletristicii, acest trend continuând din 2021. În același timp, se remarcă o tendință în creștere pentru operele literare care prezintă culturi și civilizații diverse, abonații Bookster acordând o atenție deosebită relatărilor despre experiențele femeilor surprinse în regimuri opresive din afara contextului european.

În 2023, interesul pentru romanele grafice de tip manga sau comics a crescut cu 20% față de anul trecut, iar la captiolul dezvoltare profesională, lecturile din zona IT continuă să fie la mare căutare, alături de resursele educaționale despre finanțare, investiții și coaching.