Câteva motive să mergi în vacanță în Dubai

Untitled collage (55)

Câteva motive să mergi în vacanță în Dubai

Dubai-ul este o destinatie glamour – cel mai bogat oras din Emiratele Arabe Unite si nu este numai in topul destinatiilor din Asia, ci este cea mai populara destinatie turistica din lume – milioane de turisti pe parcursul anului ii trec granitele. Iată câteva motive să ajungi aici măcar o dată în viață!

Burj Khalifa este oficial cea mai înaltă clădire din lume. Peisajul mi-a tăiat răsuflarea și pot să spun că pozele făcute aici sunt printre cele mai frumoase din telefonul meu :). Măsurând  829,84 de metri, Burj Khalifa a devenit un fel de emblemă a Dubaiului și, dacă-l vizitezi, îți vei da seama de ce.

Simbolul Dubaiului de azi, Burj Khalifa, a fost construit cu mari sacrificii. Scopul a fost acela de a da emiratului din deșert o identitate distinctă, de a spune lumii întregi că Dubai nu se rezumă doar la petrol și că poate trăi și din servicii și turism. Azi, Burj Khalifa nu e doar o clădire emblematică a Emiratelor Arabe Unite, ci un centru de afaceri, de petrecere a timpului liber și de locuit cum nu mai găsești nicăriei în lume. Burj Khalifa face parte dintr-un ansamblu rezidențial și de business, care cuprinde 30.000 de locuințe, nouă hoteluri, un mall impresionant și un lac artificial în suprafață de 12 hectare.

Dubai Marina este unde poți pierde liniștit câteva ore bune. Aici poți admira cele mai luxoase clădiri, iahturi, terase și restaurante.

Fântânile dansatoare de la Dubai Mall – la picioarele lui Burj Khalfa, lângă Dubai Mall, oferă turiștilor și nu numai, seara, la fiecare jumătate de oră, un adevărat spectacol de lumini, muzică și apă.

Nu poți pleca din Dubai fără să mergi la shopping, în cel mai mare mall din lume. Dubai Mall e cel mai mare astfel de centru comercial din lume, cu aproape 1.200 de magazine, cel mai mare acvariu suspendat din lume, un patinoar şi cinematograf.

Dubai este destinația ideală pentru Revelion. Aici vremea este perfectă pentru cei care vor să se bucure de plajă și de o vreme frumoasă și caldă, în locul zăpezii și înghețului de acasă.