Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte

pexels-photo-3980606

Rețetă de acadele din ciocolată cu lapte

Prepararea acestui desert durează doar câteva minute, la care se adaugă însă orele în care rezultatul trebuie să stea la frigider. Este nevoie, așadar, doar de ciocolată de menaj, bombonele tip cip pentru glazură și o tavă cu forme pentru gheață, ce se poate găsi în orice frigider. Iată rețeta propusă de Ela Crăciun!

“Nici nu știți cât de greu îmi e să mă abțin din a mânca ceva dulce în fiecare zi. Mai ales acum, că e vară, înghețată peste tot, frappe-uri dulci și frumos decorate, prăjiturele fresh, cu fructe… E un adevărat chin pentru mine. Astăzi o să vă arăt o descoperire accidentală pe care am făcut-o și noi, dar care ne place la nebunie mie și Alesiei: acadele din ciocolată cu lapte și bombonele. Se face ușor, dar e și interesant și puteți să îi lăsați pe cei mici să vă ajute la pregătirea ei. Alesiei îi place mult să mă ajute la decor și abia așteaptă să vină dimineața (pentru că trebuie să stea le rece peste noapte), ca să o topească în laptele cald.

Pentru a prepara acest desert avem nevoie de:

  • ciocolată de menaj (poate fi și albă)
  • tavă pentru cuburi de gheață
  • bombonele de tip cip pentru décor (puteți alege orice altceva)
  • bețigașe

Topim ciocolata într-un vas la abur și turnăm apoi compoziția în formele de gheață, apoi asezonăm cu bombonelele pentru toping. Înfigem câte un bețișor în fiecare cubuleț și punem totul la frigider. După ce se întărește, acadelele din ciocolată sunt gata pentru a fi savurate. Alesia a mea preferă să le mănânce dimineața, alături de un pahar cu lapte”, spune Ela Crăciun.