Cum va arăta lumea peste 30 ani. 5 motive de îngrijorare

cum va arata lumea peste 30 de ani

Cum va arăta lumea peste 30 ani. 5 motive de îngrijorare

 

Lumea e în continuă schimbare și nu neapărat în bine.  Iată ce schimbări uriașe ne vor afecta peste 30 de ani!

The Guardian a dat publicității o analiză detaliată a jurnalistului Jonathan Watts, specialist în probleme de mediu, care a făcut o predicție despre cum va arăta lumea în anul 2050.

-Creșterea temperaturii va schimba lumea: ea va afecta relațiile sociale dintre oameni (care se vor înstrăina tot mai mult), relațiile economice și politice. Valurile de căldură, inundațiile, secetele și incendiile tropicale vor crește și vor ajunge până la cote „catastrofice”. Cel mai mult vor fi afectați cei din regiunile sărace din Asia și Africa.

-Aerul ar putea deveni toxic, producând boli de plămâni şi deficienţe respiratorii. Numărul deceselor cauzate de poluare va exploda în fiecare an, arată un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE). Această situaţie dramatică se va produce din cauza faptului că încălzirea globală va determina accelerarea reacţiilor chimice care, prin descompunere, produc mulţi poluanţi.

 

-Bacteriile rezistente la antibiotice ar ucide zece milioane de oameni anual. În zilele noastre, infecțiile imune la medicamentele consacrate omoară 700.000 de oameni anual. Până în 2050, însă, acest număr va crește de peste zece ori, ajungând la zece milioane de persoane care își vor pierde viața din această cauză, conform site-ului descopera.ro.

-Odată cu creșterea speranței de viață, omenirea se va confrunta din ce în ce mai des cu așa numitele „boli ale bătrâneții”. Cele mai periculoase vor fi cele pentru care nu s-ar descoperit încă metode de diagnosticare și tratare rapidă, precum demența. Se estimează că, până în 2050, numărul oamenilor care suferă de demență se va tripla, ajungând, de la 36 de milioane, la 115 milioane, potrivit unui raport recent realizat de OMS.

-Creșterea nivelului mărilor și oceanelor ar putea duce la dispariția multor orașe importante. Nivelul apelor de pe glob va crește cu aproape un metru până în 2100, dacă emisiile de carbon rămân la același nivel, estimează raporturile specialiștilor. Astfel, multe metropole, de la New York la Calcutta, vor fi devastate, mulți oameni își vor pierde locuințele, iar orașele vor fi lipsite de bunuri importante.