Slăbește sănătos 6 kilograme în 20 de zile, cu dieta fito-ketogenică a nutriționistului Gianluca Mech

Untitled collage - 2020-05-09T211440.783

 

Slăbește sănătos 6 kilograme în 20 de zile, cu dieta fito-ketogenică  a nutriționistului Gianluca Mech

 

Pentru a reveni în formă, după această perioadă de izolare,  multe persoane apelează la diverse diete, iar acestea ar trebui să fie, în mod ideal, recomandate de nutriționiști.

Sunt diete care dau rezultate rapide și de durată, iar una dintre acestea este dieta concepută de nutriționistul italian Gianluca Mech.

Această dietă reprezintă un program de nutriție fito-ketogenic bazat pe alimente concepute din ingrediente 100% naturale.

Dieta îmbină siropuri din plante ce au rol de detoxifiere, ardere a grăsimilor și energizare, cu preparate realizat fără gluten, carbohidrați ori conservanți precum supe, omlete, pâine, piure de cartofi, pizza, creme de fructe, iaurt, ciocolată, frappe-uri, biscuiți, cereale, băuturi calde și băuturi proaspete din fructe.

Nutriționistul Gianluca Mech deține secretul acestei diete, un secret păstrat de multe generații în familia sa, și l-a aplicat în diete personalizate, cu un protocol eficient împărțit în patru etape: curățarea organismului, faza intensivă, faza de stabilizare și faza de menținere a unui stil de viață sănătos. Astfel, se pot pierde 6 kilograme în 20 de zile, fără a agresa organismul.

Mai multe plante curative, mai puțini carbohidrați

Gianluca Mech a dezvoltat conceptul acestei diete combinând 10 plante curative care ajută organismul să ardă grăsimi și să aibă mai multă energie.

”Dieta Tisanoreica este o dietă fito-ketogenă în stil mediteranean. Are la bază ingrediente cu un conținut redus de carbohidrați, iar alimentele sunt gândite pentru a imita cât mai bine aspectul și gustul celor obișnuite, bogate în carbohidrați. Avem supe, omlete, pâine, piure de cartofi, pizza, creme de fructe, iaurt, ciocolată, frappe-uri, biscuiți, cereale, băuturi calde și băuturi proaspete din fructe. Îmbinăm siropurile curative, energizante, detoxifiante, cu alimentele fără gluten și conservanți”, explică nutriționistul Gianluca Mech (www.gianlucamech.ro).

Dieta Gianluca Mech se desfășoară în patru etape.

 1. Etapa de purificare. Are loc curățarea hepatică și limfatică și ușurează intrarea în cetoză din etapa următoare. Durează 3 zile, timp în care se consumă produsele din Kitul de 3 zile: sirop de drenaj, sirop tonic, băutură cu gust de cacao, suplimente alimentare, totul alături de o dietă hipocalorică recomandă de nutriționist.
 2. Etapa intensivă. Se exclud zaharurile și alcoolul. Se consumă patru mese pe zi, cu 19 gr de proteine fiecare, recomandate de nutriționist, plus legume verzi, mâncăruri proteice (carne, pește, ou) și extracte din ierburi cu acțiune de drenare și purificare. Pentru că nu se consumă zahăr, se declanșează procesul de ketoză, organismul fiind nevoit să utilizeze grăsimea din corp ca energie, în locul glucozei. Pancreasul se odihnește, iar nivelul de glucoză din sânge este echilibrat.
 3. Etapa de stabilizare. Se reintroduc carbohidrații cu nivel glicemic scăzut (paste, orez, cereale non-rafinate). Se evită alcoolul, zaharurile simple și fructele. Se consumă suplimentele alimentare sub formă de sirop.
 4. Etapa de menținere. Se consumă alimentele dietetice create de Gianluca Mech, alături de alimente uzuale de calitate, proaspete, de sezon.

 

Durata protocolului variază de la un minimum de 20 de zile până la maximum 42 de zile. Nu este recomandată femeilor însărcinate sau care alăptează, dar nici copiilor sau persoanelor care suferă de tulburări alimentare. Pentru o dietă personalizată, se poate aplica online pe www.gianlucamech.ro .

Ce sunt alimentele sănătoase din dieta Gianluca Mech

Alimentele dietetice Gianluca Mech conțin categorii de plante precum:

 • Plante care ameliorează senzația de foame (Griffonia): ajută la combaterea senzației de foame și îmbunătățește starea de spirit.
 • Plante cu acțiune diuretică (Lespedeza): reduc retenția de apă din organism.
 • Plante cu acțiune antioxidantă (Cantaloupe): ajută la menținerea frumuseții pielii în timpul procesului de slăbire.
 • Plante cu acțiune peristaltică si emolientă (Mallow, Frangula): ajuta la transportul alimentelor ingerate prin tractul intestinal.
 • Plante cu acțiune digestivă și carminativă (Anason Stelat, Fenicul): ajută la digestie și luptă împotriva balonării abdominale, prin eliminarea gazelor de fermentație din tubul digestiv.
 • Plante cu acțiune proteolitică (Papaya, Ananas): ajută procesul de digestie și descompunerea proteinelor, astfel încât să poată fi mai bine asimilate pentru a asigura o nutriție optimă în timpul pierderii în greutate.
 • Plante cu acțiune coleretică, colagogică și hepatică (Artichoke, Dandelion): ajută la purificarea organismului și crește eliminarea deseurilor din ficat și rinichi, protejând în același timp aceste organe care au un rol foarte important în procesul de slăbire. În plus, aceste plante ajută secreția bilei și fluxul acesteia către intestinul subțire.

Aceste ingrediente sunt conținute de preparate alimentare special concepute de nutriționist și incluse în protocolul dietei sale: fusili pasta, biscuiți cu ciocolată, batoane crocante, băuturi cu arome, gustări cu susan, dulciuri cu arome, supe, clătite, omlete.