Cu Eva Pavel, despre a doua opinie medicală

eva

Un nou serviciu se dezvolta in Romania: a doua opinie medicala. Pacientii care au nevoie de un sfat medical pentru problemele lor pot apela la un consilierul pentru a cere parerea unui profesor universitar de renume. Acesta preia dosarul medical si-l trimite la mai multe clinici de renume din lume si incearca sa gaseasca cel mai bun specialist pentru a vindeca boala respectiva. Eva Pavel este consilier medical in cadrul spitalelor din strainatate si ofera acest serviciu de ”second opinion” in mod gratuit, pacientii romani avand posibilitatea chiar sa se intalneasca fata-n fata cu medicii straini.

 

Spune-ne cateva lucruri despre ceea ce faci tu. Ce inseamna consilier medical in cadrul spitalelor din strainatate?

 

Eva Pavel: Auzim frecvent despre “a doua opinie medicala”. Ai consultat un doctor, si-a spus parerea despre cazul tau, iar apoi mergi sa consulti un al doilea doctor.

Pornind de la asta, exista si serviciul “a doua opinie medicala”. Second opinion, in engleza.

Consilierul medical ajuta gratuit pacientii romani sa primeasca, tot gratuit, opiniile specialistilor unor clinici de renume din strainatate, procedura fiind rapida si extrem de comoda.

Pacientul, pentru a primi opinia unui profesor de la un spital din strainatate, nu se deplaseaza propriu-zis acolo. Acesta transmite consilierului toata documentatia medicala, informatii despre starea actuala, urmand apoi sa primeasca rapid si gratuit opinii despre cazul lui de la mai multi medici specialisti, din spitale si tari diferite.

Procedura este una comoda si eficienta pentru pacienti, consilierul avand rolul de a obtine pentru el toate informatiile necesare, incepand de la schema de investigatii, opinie diagnostic, programari medicale, transfer aeroport, cazare, timpii necesari sederii in tara respectiva si persoana de contact vorbitoare de limba romana, pe perioada sederii in spitalul respectiv. Toate aceste sunt in sarcina consilierului medical, gratuite pentru pacienti.

Cum ai ajuns sa faci asta?

 

Povestea a inceput in urma cu 7 ani, cand tatal meu a fost diagnosticat cu cancer pulmonar in ultima faza. In spitalele din Romania nu i-au dat nicio sansa de supravietuire, doar cateva luni. Nu am putut accepta ideea. In momentul meu de cumpana am intalnit oameni minunati care mi-au oferit solutii pentru tatal meu, m-au sustinut si mi-au fost alaturi. Acum insa simt ca este randul meu sa fac acelasi lucru. Mi-am dorit ca toti romanii sa beneficieze de cat mai multe servicii menite sa le aline suferinta, sa simta ca, desi sunt plecati din tara, nu sunt singuri, ca au suportul si sustinerea noastra. Am stabilit cu spitalele si companiile aeriene sa ne fie alaturi, sa obtinem cele mai bune servicii si cat mai multe facilitati pentru ei. Tehnologia avansata si tratamentele inovatoare din spitalele din strainatate se fac cunoscute prin intermediul serviciului nostru. In prezent colaboram cu 10 spitale din tari ca: Austria, Grecia, Italia si Turcia. Ne dezvoltam insa, iar pana la sfarsitul anului vom finaliza contracte si in Franta, Germania sau Elvetia.

 

Care sunt cele mai mari probleme de sanatate cu care se confrunta romanii care apeleaza la acest serviciu?

 

Numarul pacientilor este in continua crestere, iar la nivelul ultimelor luni se poate vorbi despre sute de pacienti care si-au rezolvat problemele medicale la clinici din strainatate, prin serviciul scond opinion, in sectile de oncologie, ginecologie, tratamente cu celule stem, pediatrie, chirurgie, estetica, urologie, cardiologie, oftalmologie, o.r.l., fertilizare, etc.

 

Oncologia si pediatria sunt sectiile cele mai frecventate de pacienti romani in cadrul spitalelor colaboratoare.

Orice motiv real de ingrijorare privind starea de sanatate trebuie sa determine omul sa consulte un medic. La fel cum controlul si investigatiile periodice de rutina sunt extrem de importante.

Ganditi-va ca un simptom aparent minor – si nu ma refer la o julitura, ci la o durere de cap care nu mai trece, de pilda – poate fi semnul unei afectiuni care, nedescoperita la timp, poate avea urmari grave.

Una peste alta, este mult mai usor sa previi decat sa vindeci, iar acest lucru intra, si el, sub umbrela serviciului second opinion, prin pachetele de check-up puse la dispozitia pacientilor nostri. Oricine poate apela, gratuit, la acest serviciu, pentru a beneficia, preventiv, de consultatii si investigatii la clinici din strainatate renumite si de eficienta in rezolvarea cazurilor.