Un bronz perfect se obține cu înțelepciune

bronz

Dacă visezi un bronz dintre cele mai cele, atunci e nevoie să te pregătești. Și, mai ales, să îți ajuți pielea. Să îi creezi condițiile optime pentru o bronzare ca la carte.

Află că există un adevărat ritual prin care trebuie să treci ca să fii cea mai cea la plajă. Să urmezi anumiți pași ca să eviți să te arzi. O piele pregătită din timp se va bronza mai frumos şi mai uniform.

Care sunt paşii esenţiali pe care trebuie să îi parcurgi înainte de expunerea la soare?

  1. Exfoliază-ți pielea de pe corp

Nu ezita! Este o procedură care ajută pielea să devină mai receptivă la bronz. Dar, ia aminte! Exfolierea corporală nu se face cu o zi sau două înainte de expunerea directă la soare, deoarece pielea va fi mult mai sensibilizată la agresiune fizică datorată de radiaţiile ultraviolete.

”Alege un exfoliant care include pe lângă partea mecanică miez de sâmburi de caise, zahăr brun, cafea şi uleiuri hrănitoare cum ar fi uleiul de măsline, migdale, unt de shea. Foloseşte-l prin mişcări ascendente la duş, insistând pe zonele mai aspre, călcâi, coate!”, ne îndeamnă Diana Marandiuc, Trainer Naturys România.

  1. Hidratează-ți pielea intens

Hidratare trebuie să înceapă cu cel puţin o săptămână înainte de expunerea la soare. Hidratarea externă o poți obține cu ajutorul loţiunilor hidratante pe bază de aloe vera, ulei de cocos, migdale dulci.

  1. Bea multă apă

Consumă minim de 2l de apa/zi pentru a reface rezervele de apă și  ca să stimulezi regenerarea celulară.

  1. Expune-te progresiv la soare!

De ce? ”Pentru ca pielea să nu sufere! Apoi, e important să știi că melanina nu trebuie forţată să se activeze cu episoade lungi de stat la soare.”, ne explicăDiana Marandiuc, Trainer Naturys România.

Evită intervalul orar între 12.00- 16.00, astfel epiderma se va bronza mai bine şi nu se va înroşi.

  1. Aplică crema solară potrivită

Știi care e factorul de protecţie solară adecvat pentru pielea ta? Știi ca e nevoie să îți aplici cremă din belșug, într-un strat generos? Și apoi să continui să o reaplici la intervalul corespunzător, în funcţie de SPF-ul ales.