Lect. Univ. Dr. Alexandru Burcea (Helpdent Clinic): Tendinta lui 2018 este a dintilor estetici, cu o culoare normala, adaptata varstei, sexului, tenului si formei fetei

Helpdent-51

Medic Specialist in Chirurgie Dento-Alveolara, Doctor in Stiinte Medicale si Lector Universitar al Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii Titu Maiorescu, Catedra de Implantologie si Chirurgie Orala, Lect. Univ. Dr. Alexandru Burcea a inceput detine propria clinica, Helpdent, inca din 2004. Concentrat pe cariera si dezvoltare profesionala, Alexandru Burcea a pus pe primul plan dezvoltarea clinicii si a tehnicilor folosite. In 2018 a hotarat sa faca insa un pas nou inainte, punand un accent mai mare pe comunicare si marketing. MyGuests a aflat pentru voi mai multe despre cine este Alexandru Burcea si de ce merita sa mergeti la clinica Helpdent.

 

– Cum v-ati descoperit pasiunea pentru stomatologie?

 

Intotdeauna mi-a placut sa am grija de oameni, iar cand eram mic eram pasionat de biologie, frecventand la vremea respectiva cercurile de biologie de la Palatul Copiilor. Astfel, treptat, cele doua lucruri s-au imbinat, iar eu am ales ulterior Liceul Teoretic C. A. Rosetti cu profil chimie biologie. Iar in clasa a 12-a am decis sa imi indrept pasii catre stomatologie. Am considerat ca prin stomatologie pot imbina cel mai bine atat partea medicala, cat si cea partea practica, si toate acestea fara sa ma plictisesc. Stomatologia ofera un tip de lucru variat cu pacientul….poti face de exemplu o extractie (adica un procedeu chirurgical), o fateta (un procedeu estetic) sau un tratament endodontic (terapia canalelor dentare), alternand intre ele si astfel neavand cum sa te plictisesti sau plafonezi vreodata.

 

– Care sunt cele mai solicitate proceduri de catre sexul frumos?

 

Doamnele si domnisoarele prefera procedurile estetice, indiferent daca este vorba de albiri dentare, fatete sau remodelarea buzelor. Eu, la Helpdent, incerc sa imbin partea estetica cu cea functionala. Consider ca degeaba ai dintii frontali albi si frumosi cand in zonele laterale nu ai pe ce mesteca. Astfel, tratamentele pe care le realizez sunt complexe si pleaca de la partea chirurgicala si se termina cu cea estetica.

 

Este gresit sa credem ca pacientii vin, de exemplu, pentru implanturi. Pacientii vin pentru dinti frumosi, care sa le permita si o masticatie corecta. Noi, la Helpdent, incercam sa intelegem dorintele si asteptarile pacientei, apoi sa vedem daca acestea sunt realiste si de indeplinit de catre mine sau tehnicienii mei si, abia apoi, ne gandim la partea chirurgicala. Dupa cei 14 ani de experienta, pentru mine, partea chirurgicala este mult mai usoara in comparatie cu cea estetica, unde intervine atat factorul laborator, cat si cel uman din preajma pacientei. Este greu de multumit o pacienta, insa este si mai greu de multumit familia sau cercul ei relational!

 

Cine este targetul clinicii Helpdent?

 

Targetul Helpdent este format din oamenii cu studii medii si superioare, cu venituri medii sau mari, care inteleg si respecta importanta unui plan de tratament. Pe langa acest core target insa, reusesc sa ajung insa si la o alta patura de oameni, fiind constant implicat in diverse programe unde ofer asistenta stomatologica pro bono pentru oamenii fara posibilitati.

 

-Ce sfaturi ati da unei persoane interesate in a-si face un implant dentar? 

 

S-ar putea sa va surprinda cat de accesibile sunt implanturile dentare in comparatie cu alte optiuni de inlocuire a danturii originale. Ele se pot dovedi o optiune foarte eficienta din punct de vedere costuri atat pentru inlocuirea unui dinte, cat si in cazul mai multora. In timp ce unele optiuni de inlocuire a dintilor pot avea un cost initial mai ieftin, implanturile dentrale se dovedesc mai eficiente financiar pe termen lung datorita calitatii lor sporite si a naturii lor mai rezistente.

 

Sunt o multime de motive potrivit carora pacientii aleg implanturile dentale in detrimentul altor forme de punti dentare. Unul dintre cele mai importante este reprezentat de incidenta si rata deteriorarilor osoase. Cu un implant este posibil sa se stimuleze si incurajeze cresterea continua a tesutului osos intr-o zona a gurii care altfel ar fi inceput sa se deterioreze. Fara contact cu un material structurat tesutul se degenereaza, implantul putand insa opri ca acest proces sa se intample. Acesta este un beneficiu foarte important deoarece atrofia tesuturilor poate duce la alunecare faciala. Evident,nimeni nu isi doreste o fata cazuta, astfel incat un dentist ar putea recomanda implanturile drept fiind o solutie pe termen lung. Pentru pacientii mai in varsta care si-au petrecut multi ani din viata folosind proteze dentare,implanturile dentare reprezinta o alegere mai scumpa, dar procedura poate elimina nevoia de repozitionari si upgrade-uri si ajuta maxilarul sa isi mentina forma naturala.

 

– Care sunt tendintele lui 2018 din acest punct de vedere, estetic?

 

Din punctul meu de vedere, in 2018, sunt 2 directii mari: una este reprezentata de dintii estetici, cu o culoare normala adaptata varstei, sexului, tenului si formei fetei si cu o remodelare a buzelor decenta, si o directie este spre prea mult alb, prea drept, prea nenatural si cu o remodelare excesiva a buzelor. Bineinteles ca mereu incerc sa recomand prima varianta, insa depinde foarte mult si de tipul si dorintele pacientei cu care stau de vorba.

 

– Ce servicii vreti sa va promovati in principal in acest an si de ce?

 

Vreau sa dezvolt ideea de “boutique hotel” pusa in practica la stomatologie, in sensul ca daca vrei sa beneficiezei de altceva, de grija, atentie, servicii de top, sa apelezi la Helpdent, nu sa alegi cabinete stomatologice mari sau retele de cabinete stomatologice mari, super promovate. Imi doresc sa fie exact ca in turism unde inainte de a alege unde vei sta in vacanta sau deplasare sa te gandesti daca vrei un hotel mare plin de oameni si agitatie sau vrei un boutique hotel care iti ofera liniste, servici de top, grija mult mai mare fata de pacient, etc.

 

In afara de acest aspect, in 2018 ne vom focusa in special pe serviciile de implantologie si chirugie orala, apoi estetica, protetica,etc.

http://vladbirdu.com

Tehnici speciale pe care le gasiti la Helpdent:

Tehnica iRAISE

Cu revolutionarul sistem iRaise, Helpdent poate transforma o interventie invaziva de Sinus Lift intr-o simpla procedura implantologica, acum, la indemana oricarui pacient. Procedura clasica de elevare a podelei sinusului maxilar este o manopera chirurgicala invaziva ce se poate realiza pe parcursul unei ore sau poate chiar si mai mult. Pacientii necesita trei pana la zece zile de odihna acasa , prezinta edem semnificativ, uneori hematom si de cele mai multe ori un disconfort accentuat. In contrast, iRaise ofera o alternativa moderna minim invaziva de elevare a podelei sinusului maxilar. Implantul dentar iRaise are un design unic, cu un canal intern, ce permite medicului dentist sa efectueze elevarea podelei sinusului maxilar folosind o metoda simpla hidraulica , reducand disconfortul si rata complicatiilor post-operatorii.

Tehnica A-PRF

Atat înaltimea, cat şi grosimea deficitara a crestelor edentate reprezinta obstacole dificil de trecut în cadrul tehnicilor de aditie folosite în implantologia orala. Provocarea cea mai mare apare atunci cand în zonele de augmentat exista defecte osoase importante care complica şi mai mult predictibilitatea rezultatului cat şi manopera chirurgicala. Exista numeroase tehnici disponibile pentru a reconstrui crestele reziduale deficitare.

Helpdent Clinic este singura clinica din Romania unde se utilizeaza material de aditie de origine umana cu denumirea comerciala Regenaform® asociat cu utilizarea A-PRF-ului ®(Advanced Platelet-Rich Fibrin). Tehnica A-PRF-ului a fost dezvoltata în Franta de catre Choukroun(2001). Este un concentrat de trombocite bogat în fibrina utilizat pe scara larga pentru a accelera vindecarea tesuturilor moi şi dure.

A-PRF este o matrice autologa de fibrina bogata în trombocite si factori de crestere, obtinuta dintr-o proba de sange a pacientului recoltata în timpul procedurii chirurgicale. A-PRF mai poate fi considerat un concentrat de trombocite cu o valoare imunologica ridicata ce încorporeaza, sub forma unei membrane de fibrina, toate elementele dintr-o proba de 10 ml de sange implicate în raspunsul imun si vindecare.

Proba de sange este centrifugata o singura data; la finalul procesului se observa trei fractiuni diferite :

  • portiunea inferioara – ce contine celulele rosii;
  • portiunea superficiala – ce contine plasma saraca în trombocite (PPP = platelet-poor plasma);
  • portiunea intermediara – ce cuprinde un cheag de fibrina bogata în trombocite

Acest protocol simplu permite obtinerea, printr-un proces fiziologic, a unui concentrat de trombocite sustinut în matricea de fibrina, fara manipularea probei si adaugarea de excipienti. Cheagul de fibrina este apoi solidificat sub forma unei membrane ce este mult mai elastica si mai consistenta fata de cele obtinute prin intermediul altor protocoale. Prezenta leucocitelor si factorilor de crestere în continutul A-PRF-ului ca PDGF-ul (Platelet-derived growth factor), TGF-ul Beta(Transforming growth factor beta) si VEGF-ul (Vascular endothelial growth factor)  diferentiaza si mai mult acest protocol de altele.Pana în prezent, au fost publicate peste 180 de articole internationale despre PRF, dintre care 52 de la inceputul anului 2013.Avantajele sale fata de PRP (Platelet-rich plasma –Marx 1998) sau PRGF (Plasma Rich in Growth Factors – Anitua 1999) includ uşurinta de pregatire, cheltuieli minime şi lipsa de modificari biochimice (nu se foloseşte trombina bovina sau anticoagulant).