Tipsuri despre uscarea părului cu foehnul

download

Este foarte important modul în care ne uscăm părul. Uscarea cu foehnul îți periclitează starea de sănătate a părului, dacă nu procedezi corect. Dacă optezi pentru un uscător de păr performant, care să poată emite un flux de aer mai puțin fierbinte, atunci nu ai de ce să îți faci griji. În caz contrar, iată ce spun specialiștii că ar trebui să faci!

 

Nu trebuie să uiți că orice exces de căldură în cofarea părului are ca rezultat sensibilizarea acestuia. De ce? Pentru că această acțiune deschide cuticula, deshidratează părul și îl deteriorează.

4 tipsuri despre uscarea parului cu foehnul de la specialiștii ghd

  1. Dacă ești mândra posesoare a unui păr lung, atunci e mai bine să alegi uscarea cu foehnul. Iată și motivația. Uscarea naturală ia mai mult timp și se pare că moleculele de apă, care pătrund în structura firului de păr, influențează în mod negativ cheratina. Rezultatul? Părul tău devine mai uscat și mai fragil.
  2. Părul ud nu se perie

Când ai părul ud, uită de perie. De ce? Pentru că aceasta îl încurcă și îl rupe. Dacă vrei să îl descurci, atunci utilizează un pieptene cu dinți rari. Totodată, nu uita să aplici un ulei pentru ca pieptănatul să fie mai ușor de realizat.

  1. Tamponează părul cu un prosop cu microfibre

Prosoapele de bumbac pot rupe părul sau îl pot electriza. Optează așadar pentru un prosop de microfibre.

4.    Setează uscătorul de păr la o temperatură joasă

          Până în momentul în care excesul de apă se evaporă, specialiștii ghd recomandă să folosești o temperatură medie sau joasă pentru foehn.  Când simți că o anumită secțiune a părului se încălzește este important să schimbi direcția aerului cald.

    TIPS!!!

          Temperatura optimă pentru a usca și coafa părul fără a-l degrada sau sensibiliza este de 185 de grade Celsius.

Uscătoarele de la ghd sunt setate să funcționeze la această temperatură ideală, pentru coafare, dar și pentru protejarea podoabei capilare în timpul procesului de stilizare.