Cum l-am descoperit pe Marc Jacobs

17797798_420112491679974_1284800413_o

Primul produs Marc Jacobs pe care l-am primit a fost un colier de suflet, pe care mi l-a adus Andreea Esca de la New York. Al doilea, tot de la ea. Atunci am avut curiozitatea să descopăr în amănunt un designer despre care toată lumea ar ptea spune că are un talent special de a atrage atenția.

Marc Jacobs este în acest moment unul dintre cei mai discutați și influenți designeri din lume.

S-a născut în 1963, la New York, într-o familie de evrei americani și a copilărit alături de bunica sa, în Upper West Side, într-un apartament cu vedere la Central Park. A absolvit cursurile Parsons School of Design din New York, în 1984 câștigând trei premii, printre care și Studentul Anului. La 15 ani a început să lucreze pentru Chiavari, un boutique de modă avant-garde din New York, iar în timp ce era student la Parsons a creat și vândut prima colecție de tricotaje de mână, aplicând ceea ce a învățat de la bunica sa. Totodată, a desenat și imaginat prima colecție pentru Reuben Thomas Inc, sub label-ul Sketchbook și a creat apoi Jacobs Duffy Designs Inc.

În 1986, sprijinit de Onward Kashiyama USA Inc., Jacobs a creat prima colecție sub label-ul Marc Jacobs, iar în 1987 a devnit cel mai tânăr designer care a câștigat Perry Ellis Award for “New Fashion Talent” din partea Council of Fashion Designers of America. După terminarea studiilor, în 1989, a început să creeze pentru brandul Perry Ellis și a creat în numele acestuia o colecție grunge, ceea ce i-a adus un nou premiu CFDA pentru The Women’s Designer of the Year.

În 1993, Marc Jacobs și-a lansat propria companie, Marc Jacobs International Company, iar în 1994 a lansat prima colecție masculină. În 1997 a fost numit Creative Director al casei de modă Louis Vuitton, pe care a părăsit-o în 2014 pentru a se concentra pe propriul brand, Marc Jacobs.

Figură proeminentă pe scena celebrităților new yorkeze, el însuși o celebritate, în present, Marc Jacobs își petrece majoritatea timpului la Paris, unde deține o colecție de artă contemporană și un bull terrier Alfred, pe care și l-a tatuat pe braț.

Este unul dintre puținii designeri a căror viziune asupra modei a reușit să stabilească trenduri și să prevadă cu precizie ceea ce își doresc femeile, sezon după sezon.

Piesele vestimentare Marc Jacobs sunt prezente în magazinul Sport/Couture din Baneasa Shopping City.