Solutii la indemana pentru orice tip de ten

ten

Nu stiu voi, dar eu am probleme cu tenul, mai ales pe perioada verii, atunci cand pistruii apar si se accentuaza si mai mult odata cu expunerea la soare. Am stat de vorba cu specialistul in cosmetica de la Perfect Face si am aflat atatea lucruri interesante pentru frumusetea si sanatatea tenului in general, ca n-am putut sa le tin doar pentru mine.

 

– Vara este pe trecute. Ce ne sfatuiti sa facem acum pentru tenul nostru care a fost atat de  expus la soare?

Tenul expus intens la soare are mare nevoie de hidratare. Exfolierea ajuta, dar trebuie sa fie delicata. Hidratarea acasa se poate face prin schimbarea cremei, folosirea unui ser puternic hidrarant si aplicarea unei masti.

La cabinetul cosmetic se pot face proceduri mult mai complexe si profunde.

Exista terapii speciale de hidratare.Terapie inseamna o serie de tratamente facute intensiv 4/6 sedinte cu frecventa saptamanala pana la rezolvarea problemei dupa care se revine la ingrijirea normala.

Dupa ce s-a rezolvat problema deshidratarii se pot face proceduri de rejuvenare si eventual depigmentare in cazul in care au aparut pete in urma expunerii la soare.

 

– Care este din punctul dvs. de vedere cea mai mare greseala pe care o fac femeile, atunci cand vine vorba de tenul lor?

Cand aleg  produse cosmetice pe care le foloseste o prietena, din auzite sau din reclame si de pe internet! Marea greseala este faptul ca nu merg la un specialist pentru a identifica corect tipul de ten. In momentul in care mergi regulat la un cabinet cosmetic, specialistul observa schimbarile tenului in functie de anotimp, stare hormonala,  folosirea anumitor produse ,inaintarea in varsta. Produsele cosmetice, chiar daca sunt alese de un specialist la un moment dat trebuie schimbate, adaptate nevoilor tenului in functie de evolutia tenului. Sunt persoane cu tenuri dificile, combinate care isi gasesc greu produsele adecvate,dupa multe incercari. Un singur produs nu poate face minuni, uneori pentru a rezolva mai multe probleme de ex. deshidratare, exces de sebum si sensibilitate trebuie folosite mai multe produse sub stricta monitorizare a specialistului.

 

– Care ar fi cei mai importanti pasi de ingrijire a tenului?

Pasii de baza pentru ingrijirea tenului uscat sunt:

Ingrijire zilnica dimineata, curatare, tonifiere, crema contur ochi, crema fata

protectie, make-up pentru cine poarta.

Iar seara: curatare, tonifiere, crema contur ochi, crema noapte.

Saptamanal: gomaj si masca.

Lunar: tratament de intretinere.

Anual, doua terapii primavara si toamna pentru hranire, fermitate, antirid.

 

– Cum facem sa scapam de urmele lasate de acnee?

Pentru urmele lasate de acnee putem opta pentru un peelig chimic, tratament cu laser, dermapen.

 

– Care ar fi ritualul de ingrijire a tenului foarte uscat?

In marea majoritate a cazurilor este uscat si din lipsa de grasime si de apa.

Trebuie gasit echilibrul intre partea de hranire si hidratare.

Pentru curatare trebuie folosit lapte sau crema demacheanta. Nelipsit trebuie sa fie serul. Crema trebuie sa fie hidratant/nutritiva. Saptamanal, trebuie folosita o masca emolienta.

 

– Folosirea fondului de ten accentuaza sau diminueaza ridurile?

Fondul de ten nu accentueaza ridurile, daca partea de curatare si ingrijire zilnica sunt respectate.

 

– Cat de des trebuie sa aiba loc vizita la cosmetica?

Lunar trebuie mers la tratament cosmetic de intretinere. Pielea are un ciclu de regenerare natural numit turnover, care in conditii optime se desfasoara la 28 de zile. Venind lunar la tratament cosmetic de intretinere ajutam la regenerarea celulara.

 

-Care este cel mai nou tratament/ aparat testat de dvs.  pe care il recomandati?

Cel mai nou aparat pe care-l folosesc este WishPro. Acesta foloseste o tehnologie unica in lume brevetata. A luat premiul H Pierantoni pentru inovatie in 2014. Este testat clinic,eficient si neinvaziv, nedureros cu rezultate incomparabile fara ace si injectii.